Minutul de sănătate: Cum să ne îngrijim corect mâinile pentru a reduce răspândirea noului coronavirus

În timpul pandemiei de coronavirus, este indicat să renunțăm la inele, brățări și chiar la ceasuri, acestea fiind locurile unde microbii stau la adăpost.

De asemenea, unghiile se taie scurt. Acest mesaj cât se poate de serios vine din partea tuturor specialiștilor din domeniul sănătății, medici sau asistenți.

Unghiile lungi, fie că sunt naturale, false ori construcții din gel, reprezintă un risc pentru sănătate în condițiile actuale. Bacteriile, ciupercile și virusurile – inclusiv coronavirusul – se cuibăresc foarte bine sub unghii. Ca urmare, de acolo toate aceste microorganisme se transferă cu mare ușurință odată cu atingerea feței, gurii, a altor persoane sau a obiectelor.

Mai mult, chiar și în cazul unor unghii scurte, dacă lacul se crapă, e necesar să acordați o atenție sporită spălării zonelor respective, în care virusul poate să supraviețuiască.

Curățarea între degete și sub unghii este esențială. Puteți folosi un gel dezinfectant pentru mâini, cu acțiune bactericidă și fungică puternică și rapidă. Și e indicat să alegeți un produs care conține și o componentă hidratantă, astfel încât să poată fi utilizat timp îndelungat fără să producă iritarea mâinilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.