Minutul de Sănătate: Cum mă descurc dacă cel mic se îmbolnăveşte?

Continuăm seria întrebărilor la care proaspeţii părinţi caută răspunsuri. De această dată, la Minutul de Sănătate: “Cum mă descurc dacă cel mic se îmbolnăveşte?”

Avantajul părinților este că sunt cei care cunosc bebelușul în ansamblul manifestărilor comportamentale și emoționale. Din primele zile se construiește acea legătură specială între copil și persoanele de îngrijire, astfel încât se identifică ușor diferitele forme de plâns (de foame, de durere/disconfort, de atragere a atenției), se formează programul de somn și hrană (care poate fi unic pentru fiecare bebeluș).

Modificările care pot apărea în starea de sănătate sunt ușor de identificat dacă se face raportarea la starea obișnuintă: stare de vomă care persistă timp de mai multe mese, plâns de durere și agitație care durează mai multe ore, probleme de respirație care nu pot fi rezolvate prin manevrele obișnuite, temperaturi care nu cedează la schema de antitermice administrate. Toate acestea solicită ajutorul pediatrului sau a medicului de familie care are în grijă bebelușul.

Părinții au nevoie de o relație deschisă cu acesta, în cadrul căreia să solicite informații despre situațiile considerate “dificile” sau “problematice”.

Cutaden® Bebe este produsul vedetă care scoate la iveală măiestria parinților și are grijă și de cei mici. Cutaden® Bebe este o cremă protectoare recomandată atunci când bebe mic are iritaţie de scutec sau prezintă mâncărimi sau înroşire a pielii provocată de diverşi factori: expunere prelungită la soare, intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.