Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Ce favorizează durerea în gât și cum menținem sănătatea gâtului

Vorbim săptămâna aceasta despre durerea în gât. Ce favorizează apariția ei și cum menținem sănătatea gâtului.

Durerea în gât este una din cele mai frecvente dureri și adesea este însoțită și de o tuse seacă iritativă – așa numita tuse “din gât”.

Atacul microbian este principala cauză a apariției durerii în gât.

Comitetul European pentru Produse Medicinale pe bază de Plante a concluzionat că pe baza utilizării lor îndelungate, preparatele din Lichen de piatră pot fi folosite pentru tratarea gâtului iritat și a tusei seci.

Practic, mucilagiile, principalii compuși activi din lichenul de piatră, formează un film de protecție la nivelul gâtului. Acesta devine o barieră puternică pentru microorganismele agresive.

Este important să ne asiguram că alegem comprimate pentru supt cu cea mai mare concentrație de lichen de piatră, pentru un efect optim.

Atunci când compușilor activi din lichenul de piatră li se alătură și alți compuși activi naturali precum cei din nalbă, măceș sau tei, obținem un preparat natural cu rol puternic în apărarea gâtului iritat.

Este esențial să utilizam astfel de preparate naturale încă de la primele senzații de gât iritat sau tuse seacă, pentru a obține un scut de apărare, care pune la adăpost nu doar gâtul iritat, ci întregul nostru organism.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.