Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: boala Lyme

O dată cu încălzirea vremii, căpușele ies din hibernare și unele transportă bacteria ce cauzează boala Lyme. De aceea, specialiștii și cer precauție în timpul plimbărilor în aer liber, în special în parcuri și păduri. Folosiți soluții speciale pentru piele, pentru a ține căpușele la distanță.

Te poți întoarce oricând acasă cu o asemenea insectă agățată de piele, care te poate îmbolnăvi mai grav decât îți poți imagina.

Medicii recomandă ca, odată ajunși acasă, oamenii să se controleze, iar dacă observă că au fost mușcați de căpușe, să nu încerce să le îndepărteze singuri. Pentru a preveni infectarea, trebuie să meargă de urgență la spital. Riscul de a contacta boala Lyme de la o căpușă infectată cu bacteria Borrelia burgdorferi crește pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul mușcăturii.

Simptomele inițiale ale infecției pot include iritații pe piele, febră, dureri de cap și oboseală. Cele mai multe cazuri pot fi tratate cu succes. Însă, dacă boala nu este tratată din timp, consecințele pot fi severe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.