Confidenţialitate

Minutul de Sănătate: Apendicita acută | AUDIO

Apendicita reprezintă inflamația apendicelui, un organ mic situat la nivelul intestinului gros, în zona abdominală dreaptă.

Este mai frecventă în rândul copiilor și tinerilor, dar poate să apară și la vârsta matură. Apendicita acută apare când apendicele este blocat de materii fecale sau de un corp străin. Se manifestă prin durere difuză în zona abdominală – la debut – apoi cu predilecție în partea dreaptă; durere accentuată la mișcare, tuse sau urinare, grețuri însoțite de vărsături, dereglări de tranzit intestinal, febră ușoară și dureri de spate.

Debutul apendicitei acute este brusc și necesită consult medical imediat. Poate conduce la apariția peritonitei, o complicație caracterizată prin inflamația peritoneului, peretele subțire ce căptușește abdomenul pe interior.

Peritonita este o afecțiune foarte gravă, ce amenință viața. De aceea, reprezintă o urgență chirurgicală. Iată doar una din situațiile în care o asigurare privată de sănătate te poate ajuta să acoperi cheltuielile pentru servicii medicale în condiții de siguranță în timpul pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.