Confidenţialitate

Ministrul Turcan: Peste vârsta legală de pensionare, avem 220.000 de oameni care muncesc | VIDEO

Ministrul Muncii susține că, la momentul actual, în România există 125.000 de persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani şi care continuă să muncească.

Potrivit Ralucăi Turcan, numărul total al celor care au împlinit vârsta de ieşire la pensie şi care au rămas în câmpul muncii este de aproximativ 220.000, întrucât mulţi pensionari din sistemele speciale s-au reangajat “a doua zi”.

“Acolo unde cumulau în sistemul de stat pensie cu salariul, gândiţi-vă că se creează o supapă extraordinară de forţă de muncă bine pregătită pentru sistemul privat. Sunt oameni care preferau să lucreze la stat, cumul pensie-salariu şi care pot să meargă, din acel moment, în sectorul privat”, a explicat ministrul, miercuri seară, la Digi24.

“Avem peste 65 de ani aproximativ 125.000 de persoane care vor să lucreze. Însă, peste vârsta legală de pensionare, care în unele sisteme speciale este mai scăzută, avem 220.000 de oameni care muncesc. Asta înseamnă că avem pensionari mai tineri care sunt în diferite sisteme speciale şi care au ales să se reangajeze a doua zi. De aceea credem că acest proiect, care pe de o parte permite continuarea activităţi profesionale, şi pe de altă parte interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public reprezintă un progres semnificativ”, a adăugat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, contributivitatea pentru anii lucraţi după vârsta legală de pensionare va fi luată în calcul în momentul calculării pensiei.

FOTO: Guvernul României