Confidenţialitate

Ministrul Turcan: Nu este de glumit cu noua variantă Delta

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale i-a îndemnat, duminică, pe români să se vaccineze, atrăgând atenția asupra variantei Delta a coronavirusului.

“Trebuie să rămânem mobilizaţi în continuare în condiţiile în care varianta Delta prezintă un pericol crescut prin gradul de răspândire rapid pe care îl are şi este foarte important ca, încă de pe acum, să se lucreze la planuri de acţiune începând cu septembrie, atunci când se vor fi terminat concediile şi copiii stau să înceapă şcoala. Trebuie pe această chestiune, a prevenirii răspândirii virusului să rămânem foarte temeinic pregătiţi întrucât nu este de glumit cu noua variantă Delta. Şi, de asemenea, suntem încă în aşteptare cu o creştere a ratei de vaccinare la nivel naţional. Din punctul nostru de vedere ca Guvern, prioritatea zero trebuie să rămână în continuare, chiar şi în perspectiva concediilor şi vacanţelor, vaccinarea. (…) Dacă nu tratăm cu responsabilitate şi nu încercăm să punem accentul pe prevenţie în răspândirea virusului, putem risca în septembrie să ne confruntăm cu o problemă serioasă din perspectiva ratei de infectare”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Două doze din vaccinurile anti-Covid aprobate până în prezent în UE, precum şi doza unică în cazul vaccinului Johnson & Johnson, par să ofere protecţie împotriva variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat, joi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA),