Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor la Interviurile Europa FM: În următoarele săptămâni lansăm licitații pentru 500 de km de autostradă

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat la Interviurile Europa FM că în următoarele săptămâni vor fi lansate licitații pentru 500 de kilometri de autostradă, pentru 300 de kilometri de drum express și pentru opt variante ocolitoare.

Pentru început vor fi lansate licitații pentru studiile de fezabilitate.

”Vom lansa Pitești-Craiova în următoarele 10 zile. Târgu Mureș-Iași-Ungheni, până la sfârșitul lunii noiembrie, Ditrău-Târgu Neamț, la fel până la sfârșitul lunii noiembrie și Târgu Mureș – Ditrău, unde era proiect de fezabilitate oprit l-am repornit acum pentru că avem fonduri, deci se continuă cu studiul de fezabilitate. Deci cu tot acest coridor de la Târgu Mureș – Iași până la Ungheni o să fie lansat sau reactivat pentru Târgu Mureș – Ditrău, în următoarele două săptămâni. Lansăm licitațiile pentru studiile de fezabilitate. Demarăm practic proiectele”, a declarat Sorin Bușe.

Ministrul a precizat că pentru drumurile express ”este vorba de Ploiești-Pașcani. Noi am transmis acum câteva săptămâni documentele la ANAP, care ne-au fost întoarse cu niște observații pe care noi le tratăm și în următoarele zile le trimitem. Sperăm într-o săptămâna să clarificăm cu ANAP. Se știu deja traseele. Ploiești-Buzău-Focșani-Iași-Pașcani. Va fi un drum separat de E85. Este strategia la fel cum a fost și cu A2. Cauți să nu construiești pe același traseu. Să oferim o altă variantă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Din momentul în care se lansează licitația, procesul de licitație durează câteva luni și apoi procesul de fezabilitatea durează cam 9 luni. Pentru traseele mai complicate, care trec peste munte, studiile pot dura până la doi ani”, a precizat ministrul Sorin Bușe.