Confidenţialitate

Ministrul Educației: „Eu cred că în acest an putem rezolva problema școlilor cu grup sanitar în curte” | AUDIO

Problema şcolilor cu grupuri sanitare în curte poate fi rezolvată în acest an, promite ministrul Educației, Ligia Deca.

În toată țara mai sunt maximum 200 de unităţi de învăţământ cu WC-ul în curte, iar Ministerul a primit banii necesari pentru a construi grupuri sanitare în școli în acest an. De-acum, totul depinde de dorința autorităților locale de a accesa acești bani, a explicat ministrul Educației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Anul acesta avem alocate fonduri în bugetul Ministerului Educației de aproximativ 30 de milioane de lei, ceea ce acoperă, în mare măsură, cele sub 200 de unități de învățământ care au grupul sanitar în curte – vorbim despre un procent de sub 10% față de ce aveam acum câțiva ani – dacă autoritățile publice locale se mobilizează pentru a accesa acești bani. Eu cred că în acest an putem rezolva problema școlilor cu grup sanitar în curte. Nu putem să facem noi aceste lucrări, pentru a aduce grupuri sanitare în incinta școlilor”, a decarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Liceele cu elevi care nu au promovat bacalaureatul se pot transforma în școli profesionale sau pot organiza învățământ seral, anunță ministrul Educației | AUDIO