Ministrul Toader nu renunţă la demersul de revocare a procurorului general

Într-o completare la o postare făcută pe Facebook, ministrul Justiţiei precizează că își menține solicitarea de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

„Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general”, a scris Tudorel Toader.

Inițial, ministrul a anunțat că, marți, va prezenta procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale celui care ocupă postul de procuror general.

Anterior, Augustin Lazăr dezvăluise un răspuns al Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit forului, în dosarul cu care el a candidat pentru conducerea Parchetului General nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie, sugerând astfel un presupu șantaj la adresa șefului statului.

„Pentru a observa eventualele neconcordante,  preferabil ar fi sa cunoastem si continutul dosarului pe baza caruia a fost aprobat si semnat decretul de investitura. In mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie sa aiba un continut identic !
PS:
Nu renunt la procedura de revocare a actualului procuror general.
Este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni – cererea de revocare ” nu este oportuna politic/ nu este oportuna” spre deosebire de cererea de revocare ” este inadecvata”!!!”, este mesajul completat al lui Tudorel Toadel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS