Confidenţialitate

Ministrul Tineretului, despre Colțescu: Este un caz izolat. Noi, românii, suntem un popor tolerant | AUDIO

Un incident nefericit și un caz izolat care nu reprezintă România, așa cataloghează ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, ce s-a întâmplat marți seară în timpul meciului de fotbal din Champions League dintre PSG și Instanbul Bașakșehir.

Partida a fost întreruptă după mai puțin de un sfert de oră, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu a folosit cuvântul ‘’negru’’ atunci când s-a referit la un membru din staff-ul tehnic al echipei din Turcia.

Ministrul Ionuț Stroe a ținut să prezinte scuze pentru cele întâmplate:

„Aș începe prin a-mi cere scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Este un caz izolat, el nu reprezintă pe noi, românii, suntem un popor tolerant, nu reprezintă nici măcar sportul românesc.

Competițiile noastre au foarte mulți jucători, de foarte multe naționalități. Trebuie să condamnăm orice fel de exprimare care poate să fie interpretată ca fiind rasistă, xenofobă sau discriminatorie. Eu sper ca ancheta UEFA să evidențieze că exprimarea a fost una nefericită.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Arbitrul român Sebastian Colţescu şi-a cerut scuze pe Twitter pentru incidentul rasist care a dus la suspendarea partidei din Liga Campionilor.

El a spus că îi pare rău pentru neînțelegere și că intenția lui nu a fost să fie rasist, dar că uneori oamenii nu se exprimă corect și sunt înțeleși greșit.