Confidenţialitate

Ministrul Tătaru spune că aproape o treime dintre pacienții de la ATI sunt intubați | AUDIO

Comentând bilanțul îmbolnăvirilor de miercuri, cu 766 de pacienți în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă destinate cazurilor Covid, ministrul Sănătății spune că aproape o treime dintre aceștia sunt intubați:

245 sunt pe ventilație mecanică invazivă. Ceilalți sunt în diverse grade de insuficiență respiratorie, cu diverse terapii de oxigeno-terapie. Observăm cazurile ATI, precum și decesele.

Nu ne rămâne să respectăm precauțiile și să ne gândim că totuși este un personal medical care trebuie să gestioneze un număr mare de cazuri. Această pandemie nu se tratează în spitale, se tratează în pre-spital, spune Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În mai multe spitale din țară numărul de paturi va fi suplimentat, anunță Nelu Tătaru. În Capitală, numărul acestora va crește cu 100, alte câteva zeci urmând să fie disponibile la Târgu Mureș, Cluj și Timișoara.

La Târgu Mureș am discutat o suplimentare de 20 de paturi la Spitalul Județean. (…) La Timișoara, intră suport COVID Casa Austria, unde avem 50 de paturi pentru simptomatologie medie și 11 paturi pentru Terapie Intensivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.