Confidenţialitate

Ministrul Tătaru: Acum, avem stocuri de echipamente sanitare și medicamente | AUDIO

Aflat în control la Sfântu Gheorghe și la Brașov, ministrul Sănătății a spus că, în prezent, există stocuri de echipamente, materiale sanitare şi medicamente.

Potrivit lui, managerii unităților medicale trebuie doar să le solicite.

“Ministerul de Interne… DSU-ul este cel care aprovizionează staţiile de Ambulanţă, SMURD-ul şi [unitățile] de Primiri Urgențe. Ministerul Sănătății aprovizionează DSP-urile şi spitalele judeţene. În acest moment, din ce am putut vedea eu, sunt aceste echipamente. Au fost perioade când nu au fost. Unifarm-ul, firma Ministerului Sănătății, are în acest moment în depozite o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente. Toţi cei care sunt manageri la aceste unităţi (…) pot accesa şi pot merge către Unifarm (…) în acest moment avem stocuri”, a mai spus Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Restricțiile impuse de actuala epidemie vor fi ridicate gradual, în funcție de numărul de îmbolnăviri din fiecare regiune. Cu alte cuvinte, este posibil ca o măsură să nu se aplice simulta, în toată țara.

“Nu relaxare, deocamdată … suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă ascensiunea nu mai este atât de abruptă (…) avem încă decese, avem persoane în Terapie Intensivă (…) bolile coexistente duc la decese”, a explicat Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.