Confidenţialitate

Ministrul Stroe: Liga I s-ar putea relua, fără spectatori, la jumătatea lunii iunie | AUDIO

Ministrul Tineretului şi Sportului susține că Liga I s-ar putea relua la jumătatea lunii iunie, cu meciuri fără spectatori.

Un anunţ în acest sens va fi făcut până la finalul acestei luni.

“România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, de exemplu, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie. În momentul de faţă, au posibilitatea echipele profesioniste şi toţi sportivii care doresc să se pregătească pentru eventuale competiţii. În faza a doua, vom avansa şi cu aceste reguli care să permită desfăşurarea în cel mai sigur şi protejat mod a competiţiilor sportive”, a spus Ionuţ Stroe, joi, la Digi 24.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“N-aş avansa date în momentul de faţă, pentru că e oarecum riscant pentru o instituţie să facă acest lucru (…) Discuţiile despre fotbal au fost în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile. Competiţia va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că practiv acest virus a închis sportul, nu guvernul sau vreo altă instituţie. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur”, a adăugat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Reluarea competiţiilor este mult aşteptată şi de spactatori, bineînţeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulţumim din faţa televizoarelor. Accesul unui public atât de numeros pe stadion trebuie foarte, foarte bine controlat (…) Riscul epidemiologic este foarte mare, luând în considerare şi acest lucru vă spun foarte clar, cel puţin în faza incipentă, ca să asigurăm această revenire la activitatea sportivă treptat, etapizat, o vom face fără spectatori”, a mai spus Ionuț Stroe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Evenimentele sportive au fost suspendate, la 12 martie, din cauza epidemiei de nou coronavirus.

Din actualul sezon al Ligii I mai sunt de jucat 8 etape în play-off şi 12 în play-out.