Confidenţialitate

Ministrul Cîmpeanu: Trei sferturi dintre părinți nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor

Trei sferturi dintre părinți nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor – este rezultatul sondajului realizat de autorități în baza a 290.000 de chestionare.

Este o situație tristă, apreciază ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu subliniază că doar 7,5% sunt de acord cu vaccinarea iar 15 procente au declarat în chestionare că sunt indeciși.

“Un lucru vreau să anunț și nu e îmbucurător. Am centralizat 290.000 de chestionare privind intenția de vaccinare. 7,5% sunt cu DA, 15% sunt indeciși și 77,5% sunt cu NU.
În valoare absolută avem circa 22.000 de răspunsuri cu DA din partea elevilor, răspunsuri completate de părinți, avem 44.000 de indeciși și avem 224.000 de răspunsuri negative cu privire la intenția de vaccinare. Aceasta este realitatea pe care am preferat să o prezint cât se poate de transparent, chiar dacă, din punctul meu de vedere este o realitate tristă. Pentru cei 22.000 de elevi care doresc să se vaccineze, datele vor fi transmise în cursul acestei zile către CNCAV pentru a se putea organiza echipe mobile de vaccinare care să vină în sprijinul celor 22.000 de elevi care au declarat că doresc să se vaccineze în școală. Din discuțiile cu colonelul Gheorghiță a reieșit încă o dată concluzia că această oportunitate de vaccinare în școală, prezența echipelor mobile de vaccinare în școală va fi până la finalul lunii noiembrie. Nu v-a fi o fereastră de oportunitate deschisă pe termen lung”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, sunt 22.000 de elevi pentru care se dorește vaccinarea.

Ce se întâmplă cu ei?

Vor fi organizate echipe mobile de vaccinare în școli – dar această acțiune va fi limitată în timp, trebuie încheiată până în noiembrie, a precizat Sorin Cîmpeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În ultima săptămână, s-au vaccinat în total 17.000 de elevi, mai spune ministrul Educației:

Vreau să vă comunic și numărul de infectări din școli. Este vorba de aproape 13.000, mai exact 12.978 de elevi și preșcolari infectați. Datele sunt centralizate astăzi. Este un plus de 4.500 în raport cu numărul elevilor și preșcolarilor infectați în urmă cu o săptămână.

Din perspectiva angajaților, avem un plus de 1.700, numărul angajaților din învățământ infectați astăzi, cu virusul SARS-CoV-2, este 4.392.

Numărul de clase cu activitatea suspendată din perspectiva prezenței fizice este 11.090. Înseamnă circa 8% din numărul de clase din învățământul preuniversitar românesc.

Numărul de copii care învață în sistemul online este de 278.000.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.