Confidenţialitate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu candidează la alegerile parlamentare

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu nu va candida la aceste alegeri parlamentare. El a confirmat acest lucru într-o postare pe o rețea de socializare.

Ministrul sănătății va participa totuși astăzi, la lansarea programului de guvernare al Partidului Naţional Liberal, însă în calitate de ministru, nu în context politic. Numele lui Vlad Voiculescu a fost vehiculat ca potenţial candidat pe listele PNL sau USR.

“Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului Naţional Liberal şi am acceptat invitaţia (aşa cum aş accepta şi dacă ar veni din partea altor partide politice interesate de Sănătate). Voi merge pentru a vorbi despre sistemul sanitar, cum l-am găsit şi ce se poate face mai departe pentru însănătoşirea lui. După 4 luni la Ministerul Sănătăţii, ştiu că acest lucru este posibil. Merg acolo pentru că, indiferent de partid, politicienii vor forma viitorul Parlament al României şi de votul şi de priorităţile lor va depinde sănătatea noastră. Pentru că aş vrea să opresc orice speculaţii inutile, anunţ aici că nu voi candida la aceste alegeri parlamentare”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook în această dimineaţă.

El a explicat că lucrează la Ministerul Sănătăţii la câteva proiecte importante pentru pacienţi şi personalul medical.

“Voi folosi fiecare oră care mi-a mai rămas din acest mandat pentru a le duce la capăt. Desigur, nu aş vrea că acestea să fie folosite că muniţie electorală. Mai degrabă mi-aş dori că, odată finalizate, să reprezinte o fundaţie solidă de construcţie pentru viitorul Parlament şi viitorul Guvern”, a subliniat ministrul.