Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul de Oftalmologie din București

Ministrul Sănătății trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie din București, condus de medicul Monica Pop.

Inspectorii vor verifica activitatea managerului Monica Pop, aflată la conducerea instituției din 1994. Totul, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un articol în care arată că a fost păstrată în funcție doar cu  susținere politică. De asemenea, jurnalistul prezintă și unele contracte încheiate de Monica Pop – contracte ce ridică semne de întrebare.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a anunțat că va fi trimis Corpul de Control la spitalul bucureștean.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe site-ul său mai multe documente potivit cărora Monica Pop ar fi cedat un spațiu al spitalului public unei firme unde este angajată din 2007.

Într-o conferință de presă susținută în urmă cu puțin timp, managerul spitalului neagă toate acuzațiile și anunță că îl va da în judecată pe Cătălin Tolontan.

Pe site-ul tolo.ro, sunt publicate informații potrivit cărora șefa Spitalului de Oftalmologie a închiriat firmei Monona – care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi  – un spațiu în spital. Contractul a fost prelungit de patru ori. În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în anul 2007.

Mai mult, firma respectivă se angajează prin contract să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris și că Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală. Ea a fost numită în 1994. Ar fi beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit singur membru în Consiliul de Administrație al spitalului. Florian Popa a fost și șeful Comisiei de concurs.

Directoarea spitalului de oftalmologie din Capitală a precizat că îl va da în judecată pe jurnalistul Cătălin Tolontan.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS