Confidenţialitate

Sfatul ministrului Sănătății pentru primarii comunelor și orașelor care duc lipsă de medici: „Vii cu o ofertă care înseamnă condiții de muncă” | AUDIO

Lipsă de doctori și de asistente din multe spitale: cum încearcă Guvernul să ajute la ocuparea locurilor? Ministrul Sănătății are un sfat pentru primari: să atragă doctorii în comune și orașe cu oferte care includ nu doar salarii, ci și o locuință ori acces la școli și grădinițe. Multe spitale nu găsesc medici chiar dacă au primit liber la angajări.

Ministrul Alexandru Rafila – despre unitățile medicale din subordinea primăriilor: „Noi suntem oameni, nu suntem roboți ca să apeși pe un buton și cineva merge la spitalul X care nu are personal medical”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trebuie să vii cu o ofertă care înseamnă condiții de muncă. Care înseamnă un spital renovat, un spital dotat. O ofertă pentru tinerii medici de condiții economico-sociale care înseamnă o locuință, înseamnă că o tânără familie de medici sau de asistenți medicali trebuie să-și ducă copiii la grădiniță, să-i ducă la școală. Lucrurile astea trebuie arătate.

Dacă o să publicăm doar un anunț așteptând să vină cineva să se angajeze atunci nu va veni nimeni. Noi suntem oameni, nu suntem roboți ca să apeși pe un buton și cineva merge la spitalul X care nu are personal medical. Deci, lucrurile astea sunt construite și trebuie interes și entuziasm, aș spune, din partea autorităților locale”, a spus ministrul Sănătății.

Situația unităților medicale din comune și orașe depinde, însă, de administrația locală – primari, Consilii Județene și Consilii Locale, care ar trebui să pregătească aceste oferte care să atragă medici.

Ministrul Sănătății: „Nu vine nimeni într-un oraș mic doar pentru salariu”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt spitale, de exemplu, din județul Bacău. Am văzut spitalul din Vișeu, spitalul de la Beclean. În toate regiunile țării sunt spitale mici și orășenești care atrag personal medical. alte spitale învecinate nu atrag. Aceste spitale aflate în subordinea autorităților locale au în unele locuri șefii autorităților locale care sunt interesați de dezvoltarea serviciilor medicale în zonă și oferă nu numai salarii. Dacă venim cu ofertă doar de salarii pentru personalul medical niciodată nu se prezintă nimeni în anumite locuri”, a mai spus Alexandru Rafila.

Guvernanții le recomandă autorităților locale să procedeze ca în afară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Se poate face și am văzut lucrul acesta nu în România, l-am văzut în Germania, în Franța. Autoritățile locale merg la universități, merg la facultățile de medicină. Invită tinerii medici în localitățile lor să vadă care sunt condițiile de muncă, care sunt condițiile de viață și atunci cu siguranță în momentul în care vom scoate posturile la concurs vor exista doritori”, a explicat ministrul Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Oana Sivache, șefa ASSMB, plasată sub control judiciar de DNA pentru că ar fi luat mită. „Mafia nu iartă. Mă aștept la orice” | AUDIO