Ministrul Sănătății s-a vaccinat împotriva gripei

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog şi viceprim-ministrul, Marcel Ciolacu s-au vaccinat antigripal miercuri, la Forumul Pro-Imunizare, care are loc la Palatul Parlamentului.

Cei doi au vrut să dea un exemplu şi să îi îndemne pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

Legea vaccinării nu este despre obligativitate, ci despre copiii noştri”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În cursul zilei de marţi, prima tranşă de vaccinuri gripale au ajuns în România, potrivit lui Florin Bodog.

„Prima tranşă va fi de 20.000 de doze, fiind distribuite direct la Direcţiile de Sănătate Publică, nu se vor mai opri nicăieri, şi când vom semna contractul pentru întreaga cantitate de vaccin ele vor fi transmise ca până acum”, a transmis ministrul.

Peste un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achiziţionate anul acesta, cantitate care va asigura necesarul, ca în fiecare an, a precizat ministrul.

Florian Bodog a afirmat că legea vaccinării aduce modificări şi în buget, „pozitive pentru Ministerul Sănătăţii„.

„Am făcut această lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere că această parte a sistemului de sănătate este foarte importantă şi are rolul ei”, a subliniat Florin Bodog în deschiderea Forumului Naţional Pro-Imunizare, care are loc miercuri la Palatul Parlamentului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS