Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Elevii vor purta mască la ore | AUDIO

Șase la mie este pragul de la care școlile vor trece în online. Aceasta valoare a incidenței cazurilor de coronavirus a fost aprobată azi într-o ședință între premier, ministrul Sănătății, cel al Educației și responsabili din domeniul sănătății.

Este un prag diferit față de cel la care se iau măsuri restrictive pentru comunități și mai trebuie validat și de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Sorin Cîmpeanu este de părere că incidența de 6 cazuri la mia de locuitori nu va putea fi atinsă în nicio comunitate.

”Am agreat că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mie. Peste pargul de șase la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim despre elevi cu vârsta de peste 12 ani fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați. Peste pragul de șase la mie, lucrurile se vor întâmpla separat, în funcție de vârsta, de specificul activității iar la carantină se oprește întreaga activitate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, elevii vor purta mască la ore odată cu reîntoarcerea la școală. Doar în spațiile deschise se va renunța la această măsură, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

”Prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității de învățământ în format fizic. Acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea unor anumite măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copiii de peste șase ani, puratea măștii în spații deschise, însă, nu va mai fi considerată obligatorie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, la orele de sport masca nu va fi folosită dacă acestea se desfășoară în aer liber. Pentru situațiile în care aceste ore nu se pot desfășura decât în spații închise, încă se caută soluții – mai spune ministrul Sănătății.

”Pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu. Desfășurând această activitate fără mască.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.