Confidenţialitate

Ministrul Sănătății din Sri Lanka, adept al unui sirop de ierburi contra Covid, a fost testat pozitiv

Ministrul Sănătății din Sri Lanka, doamna Pavithra Wanniarachchi, cea care recomanda un sirop de ierburi pentru prevenirea infectării cu SARS COV-2, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, relatează BBC.

Informația a fost confirmată de un secretar de stat al ministerului condus de doamna Wanniarachchi.

Până acum, doamna ministru a promovat în spațiul public un sirop de plante fabricat de un șaman local, care susținea că are efect asupra bolilor, inclusiv asupra Covid-19. În Sri Lanka au fost înregistrate 56.076 de cazuri și 276 de decese de la începutul pandemiei. Numărul cazurilor a început să crescă în ultimele luni, când au fost relaxate unele măsuri de protecție.

Doamna Wanniarachchi este al patrulea ministru al guvernului sri-lankez care este pozitiv la Covid-19. Un alt oficial, care a băut și el sirop de plante, a fost infectat cu SARS COV 2 la începutul săptămânii.

Șamanul nu a dezvăluit secretul siropului, dar a precizat că acesta conține miere, și că i-a fost inspirat de un vis. Doctorii din Sri Lanka au atras atenția în numeroase rânduri că siropul nu protejează față de Covid-19, însă mii de oameni s-au tot dus în satul unde locuiește șamanul pentru a procura licoarea.