Ministrul Sănătății: „Cuvântul OBLIGATORIU nu trebuie scos din legea vaccinării”

Proiectul legii vaccinarii trebuie să includă prevederi mai ferme în ceea ce privește imunizarea, iar cuvântul “obligatoriu” nu trebuie scos din text, susține ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la interviurile Europa FM.

Invitată la Interviurile Europa FM, Sorina Pintea a declarat că fără măsuri mai ferme, prevăzute în legislație, România nu va face progrese în ceea ce privește prevenirea unor boli precum rujeola.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 2 martie este 11.036.

40 de persoane au murit.

„Eu spun că, în România, cuvântul obligativitate nu trebuie evitat. Dacă acest cuvânt iese din lege nu o să mai avem ce ne-am dorit. Legea ar trebui mai fermă, având în vedere ce se întâmplă în această perioadă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, Legea vaccinarii a trecut de Senat, însă, nu se știe când va fi dezbătură de deputați.

Ministrul Pintea speră că se va întâmpla „cât de repede”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această situația, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății va susține în fața parlamentarilor români nevoie adoptării cât mai repede a acestei legi.

Și asta din cauza faptului că în România se înregistrează peste 50% dintre cazurile de rujeolă din Europa, a explicat ministrul Sănătății la Interviurile Europa FM.

„În luna mai va veni doamna Iocob (reprezentant al OMS) în România și va avea întîlniri inclusiv cu oameni politici pe această temă. E un specialist și cred că, în acest moment avem nevoie de specialiști, pentru a explica beneficiile vaccinării” – a spus ministrul sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Interviul video integral cu ministrul Sănătății:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS