Confidenţialitate

Ministrul Sănătății anunță controale în centrele de vaccinare | AUDIO

Ministrul Sănătății anunță că va verifica toate centrele de vaccinare din subordine.

Vlad Voiculescu se declară îngrijorat de faptul că numeroase centre funcționează cu circuit închis și anunță că va închide centrele de vaccinare care nu sunt deschise pentru toată lumea.

Acesta a explicat faptul că numeroase centre vaccinează doar anumite categorii de populație și cei mai mulți oameni nu se pot programa.

Totodată, potrivit lui Vlad Voiculescu, sunt mai multe astfel de centre care nu au aprobare de la Ministerul Sănătății. 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, a mai spus ministrul.

„Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte a populației, anumite categorii, se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există o aprobare pentru așa ceva”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vom reevalua toate centrele din subordine. Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. Dacă există excepții acestea trebuie să fie bine justificate”, a precizat Voiculescu.

Ministrul spune că va verifica și informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora mai multe persoane au fost programate pentru rapel după aproape o lună de la primirea primei doze de vaccin:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.