Ministrul Popescu: Cred că ar trebui să limităm importurile din state non-UE

Ministrul Economiei consideră că România ar trebui să scurteze lanţurile de aprovizionare, invocând că, la începutul pandemiei, ţara noastră s-a putut aproviziona cu greu cu materiale sanitare.

”Cred că ar trebui să limităm importurile din state non-UE şi mă refer aici şi la China, şi la Asia şi la multe state care nu aparţin Uniunii Europene, să scurtăm lanţurile de aprovizionare. Am observat şi am luat o lecţie din această criză, cât de greu ne-a fost ca la începutul acestei pandemii să ne putem aproviziona cu materiale sanitare şi ăsta e un lucru de basic, un stat trebuie să poată să îşi asigure în interiorul lui sau pe o rază în interiorul Uniunii Europene basicul şi vorbim de sănătate, de alimentarea populaţiei”, a spus Virgil Popescu la Realitatea PLUS.

Potrivit lui, în România sunt 26 de companii care fabrică măşti şi peste 50 care produc biocide.

Întrebat cum se poate asigura statul că aceste companii nu vor vinde cui dă mai mult într-o perioadă de criză, ministrul Economiei a răspuns: “E destul de greu să te apuci să vânzi în afara spaţiului european (…) La un moment, Comisia Europeană a pus barieră exportului în state terţe de material sanitare şi nu mai aveam voie să vindem în afara spaţiului european”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS