Ministrul Oprea cere mobilizare in judetele amenintate de inundatii

Meteorologii au emis o avertizare de ploi însemnate cantitativ.

Ministrul Afacerilor Interne le-a cerut șefilor de structuri pentru situații de urgență să monitorizeze situația în județele unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice.

‘Inspectoratele pentru situații de urgență au pregătit grupele operative de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații deosebite. Totodată, în județele unde există riscuri legate de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor’, se arată în comunicatul de presă al MAI.

La nivelul fiecărui județ, coordonarea este realizată de inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

Meteorologii au emis o avertizare de ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp, pentru Dobrogea, estul și nordul Munteniei, precum și sudul Moldovei. În zona Carpaților de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, precipitațiile vor fi mai ales sub forma de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Va ploua local și temporar și în celelalte regiuni.