Confidenţialitate

Ministrul Novak: Accesul va ajunge la 50% din capacitatea Arenei Naţionale, în optimile EURO 2020

Ministrul Tineretului şi Sportului a anunțat, joi, că meciurile de la Bucureşti din cadrul EURO 2020 la fotbal se vor desfăşura în limita a 25% din capacitatea Arenei Naţionalei, dar aceasta va creşte la 50% pentru partida din optimi.

‘În şedinţa Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a EURO 2020, am decis astăzi ca cele trei meciuri din grupe să se desfăşoare cu spectatori în limitele a 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale, deci să nu mai creştem această limită. Vom face acest lucru doar în cadrul meciului din optimi, unde vom putea merge până la 50%”, a notat Eduard Novak pe Facebook.

”Am luat această decizie şi în acord cu recomandările UEFA, pentru a nu periclita planurile de securitate prin acceptarea unui procent mai mare de spectatori”, a explicat ministrul.

Potrivit lui, în perioada următoare vor fi clarificate detaliile legate de eventualele facilităţi acordate deţinătorilor de bilete, voluntarilor şi personalului de organizare pe transportul CFR (ruta Aeroportul Henri Coandă – Gara de Nord Bucureşti) şi pe liniile de metrou.

La acest moment, aceştia beneficiază de gratuitate pe liniile STB.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19.00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19.00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22.00).

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. EURO 2020, ediţie aniversară, care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

Cele 11 oraşe sunt Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Sevilla (Spania).