Ministrul muncii vrea să introducă un impozit pe gospodărie

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că dorește să introducă un impozit calculat pe gospodărie în locul cotei unice. Acest sistem le-ar oferi anumite facilități familiilor mai înstarite care plătesc taxe mai mari.

Ministerul de Finanțe vrea să afle și părerea experților pe această temă, așa că a început discuții cu reprezentanții mediului de afaceri și consultanții fiscali.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a oferit seara trecută câteva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice.

Proiectul prevede ca declarațiile de venit să se depună pe familie sau pe gospodărie, nu pe persoană.

Scopul ar fi acela de a oferi posibilitatea aplicării unor deduceri pentru diferite cheltuieli.

Într-o emisiune la România TV, ministrul a dat și un exemplu: „Dacă vă duceți copilul la meditații, cereți (chitanță -n.r. ) și vă puteți deduce. Ideea nu e să îl bagi pe român în datorii, ci să scoatem totul din economia neagră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar, un alt scop este acela de a scoate la lumină banii negri.

E după sistemul american. Ideea e să scoți din economia neagră toți banii posibiliApropo … de unde luăm bani ca să mărim salariile? Fiscalizăm totul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Precizările vin în contextul în care discuțiile de la Ministerul Finanțelor pe această temă sunt în faza incipientă și nu se știe dacă și cum va funcționa acest impozit pe gospodărie.

Cu atât mai mult cu cât, scrie Hotnews citând surse apropiate discuțiilor, în acest moment nu există în Codul Fiscal conceptul de gospodărie și nici cel de familie, ca în alte țări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS