Confidenţialitate

Ministrul Muncii va trimite un specialist să o vadă pe Sorina, fetiţa adoptată de o familie din SUA

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că luni va avea o discuție cu Viorica Dăncilă despre cazul fetiței de la Mehedinți, pentru a-i prezenta premierului date noi cu privire la situația minorei. Budăi mai spune că un asistent social va vizita, marți, copilul.

„Merg spre Guvern să prezint, așa cum am promis, (…) las un raport intermediar de evoluție a cazului de la declararea copilului adoptabil până acum. Avem chiar și informații de ultimă oră de azi de dimineață. Echipele noastre sunt în control atât la Dolj, cât și la Mehedinți, avem câteva elemente noi, ne prezentăm doamnei prim ministru”, a declarat Marius Budăi, potrivit Antena3.

Ministrul a subliniat că nu poate preciza dacă minora a fost văzută de un psiholog.

„Noi am ținut legătura zilele astea cu familia, a acceptat să țină legătura cu noi. Am solicitat ca mâine de dimineață (marți dimineață, n.r.) un specialist din cadrul Asistenței Sociale să vadă copilul”, a mai spus Budăi.

Anteriro, Bogdan Licu, procurorul general, a spus că intenționează să ceară instanței de judecată să oblige părinții adoptivi ai fetiței din Mehedinți ca aceasta să fie consiliată psihologic, subliniind că nu poate interzice plecarea minorei din țară. Licu a mai spus că luni va dispune măsuri.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La Secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a acționat.