Ministrul Muncii sustine ca fondurile de salarii si de pensii nu vor fi afectate, odata reduse contributiile la asigurarile sociale pentru angajatori, de la 1 octombrie (AUDIO)

Reacția vine după ce președintele Traian Băsescu a declarat că nu va promulga respectiva lege pentru că statul nu ar avea bani să susțină măsura decât pentru perioada octombrie-decembrie 2014, nu și pentru lunile următoare.

Calcule efectuate de Ministerul Finanțelor arată că reducerea contribuţiei la asigurările sociale la angajator cu 5 la sută nu va afecta fondul de salarii şi fondul de pensii, a declarat ministrul Muncii. Rovana Plumb a spus că vrea să îi asigure pe toţi românii că nu există niciun fel de risc în această privință. Totul, după ce președintele Traian Băsescu a declarat că va discuta și cu FMI această problemă.

Șeful statului a reluat ideea că reducerea CAS va însemna un minus de înca 5 miliarde de lei la deficitul fondului de pensii – dar ministrul Rovana Plumb a răspuns că toate statele din Uniunea Europeană au deficite la bugetele de pensii.