Ministrul Muncii: Salariile aleșilor locali vor crește cu mai mult de 30%, de la 1 iulie

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescua spus că doar două luni va fi în vigoare proiectul aprobat, marți, de Camera Deputaților, prin care salariile aleșilor locali sunt majorate cu 30%.

Practic, de luna viitoare, primarii și viceprimarii, dar și președinții și vicepreședinții de consilii județene vor încasa cu 30% mai mult decât în prezent. Legea trebuie promulgată însă de președintele Klaus Iohannis pentru a intra în vigoare.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a anunțat că veniturile aleșilor locali vor crește și mai mult de la 1 iulie, după ce intră în vigoare noua lege a salarizării.

” Această lege mai operează timp de o lună-două luni, până la apariția legii salarizării unitare, unde, așa cum am spus, salariile aleșilor locali vor fi mult, mult mai bune față de ceea ce s-a votat astăzi. De la data de 1 iulie, administrația publică locală, toată, intră pe noua grilă de salarizare. Nu cred că are vreun motiv Klaus Iohannis să se opună la o lege care prevede creșterea indemnizațiilor primarilor, cu atât mai mult cu cât a fost și dumnealui primar, înainte să fie președinte”, a spus Olguța Vasilescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Muncii a explicat că se impune majorarea salariilor primarilor, deoarece, în prezent, în administrația locală, există funcționari care câștigă mai mult decât primarul.

” Primarul de comună are salariul sub al directorului de școală, sub al șefului de post. Exemplul meu: aveam un salariu de la 46oo ca primar de mare municipiu, este un salariu destul de mic (…), pentru că toți șefii de direcții și secretarul aveau salariile peste cel al primarului, ceea ce sigur că nu este deloc corect acest lucru. Păi și în Parlamentul României, să știți, că parlamentarii, dacă ne uităm pe grila de salarizare sunt mult sub secretarii Camerelor Deputaților sau Senatului, sub majoritatea funcționarilor publici din aparat”, a menționat ministrul Muncii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, un primar de comună are un salariu cuprins între 3.800 și 4.200 de lei, iar, în marile orașe, edilii câștigă de la 5000 de lei în sus. Cel mai mare salariu este cel încasat de primarul general al Capitalei: peste 8000 de lei pe lună.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS