Confidenţialitate

Ministrul Muncii ordonă desființarea ghișeelor de la casele de pensii din București

Ministrul Muncii cere ca, până la 31 ianuarie, casele locale de pensii din Bucureşti să reamenajeze zonele de lucru cu publicul, “astfel încât şi funcţionarii şi pensionarii să poată sta comod”.

“Zis şi făcut! Până la 31 ianuarie 2020, Casele locale de pensii din Bucureşti au obligaţia de a finaliza procesul de re-amenajare a zonei de interacţiune cu cetăţenii. Fără pereţi între cetăţeni şi angajaţii statului. Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Spaţiile trebuie să fie dotate cu “masă cu două scaune în vederea optimizării calităţii serviciilor prestate către pensionari”.

Postarea are hashtag-ul #dupăBucureştiîntoatăţara.

La 10 ianuarie, ministrul se arăta nemulțumit de actuala situație.

“La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informaţii printr-o uşiţă sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea şi angajatul şi pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulţi în baston, oameni care aşteaptă în picioare să le vină rândul. Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituţiei denotă că între Stat şi cei pe care îi deserveşte există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părţi să fie egale iar comunicarea şi parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente şi umane condiţii. Nu vreau nimic ieşit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul aşezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are”, scria Violeta Alexandru.