Confidenţialitate

UPDATE. Ministrul Muncii, Marius Budăi, demisionează. Marcel Ciolacu: Este un gest de onoare

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în debutul ședinței de Guvern de astăzi, că ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat din funcție. Premierul spune că ministrul Muncii l-a anunțat în această dimineață că va demisiona din funcție. ”Este un gest de onoare” spune premierul care a făcut referire la scandalul din jurul ministrului legat de ”azilele groazei”.  

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Această activitate a devenit o afacere cinică în care se urmărește profitul cu orice preț. Deseori chiar prin suferințe crunte provocate seniorilor noștri. Așa ceva se va sfârși oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem. Am avut astăzi, de dimineață, o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză” a declarat premierul.

În locul lui Marius Budăi, la ministerul Muncii este luat în calcul Marian Neacșu, în prezent vicepremier fără portofoliu.

Marius Budăi este deputat PSD și a ocupat funcția de ministru al Muncii în cabinetul condus de Nicolae Ciucă și în actualul Executiv, condus de Marcel Ciolacu.

Știrea inițială

Ministrul Muncii Marius Budăi și-a dat demisia din funcție, după o  discuție cu premierul Marcel Ciolacu, declară surse politice pentru europa fm. Oficialul a demisionat ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov, au declarat aceleași surse.

Demisia din fruntea Ministerului Muncii va fi făcută publică în ședința de guvern de azi, programată să înceapă la 11.00. Gestul ar veni pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor din Voluntari și Afumați care au maltratat vârstnicii pe care îi aveau în grijă.

Demisia ministrului Muncii vine în aceeași zi în care procurorii DNA au făcut percheziții la Agenția de Plăți și Inspecție Socială din Ilfov, instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii.

Doi funcționari din instituție sunt suspectați că l-au ajutat pe administratorul azilelor din Ilfov și București să-și acopere neregulile.

Sursă foto: INQUAM Photos / George Calin