Ministrul Muncii a dispus controale în toate centrele de copii din țară; au fost găsite centre în care copiii erau sedați cu medicamente

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru ca a dispus controale în toate centrele ce gazduiesc copii. Până acum, au fost făcute verificari în Brașov si au fost descoperite cazuri de copii ce primeau medicamente cu efect tranchilizant.

“Planul pe care l-am activat și ca urmare a investigațiilor făcute de “Gazeta sporturilor” și alți jurnaliști este un plan de control care unește ANPDCA cu Inspecția Socială din cadrul Agenției Naționale pentru Inspecție Sociala și Plăți. Vom avea, în premieră, un ordin comun cu Ministerul Sănătății, inclusiv pe zona de sănătate publică sa avem un sprijin. Deja în Brașov am fost. Problema legată de medicația defectuoasa pentru copii, deci sedarea lor cu neuroleptice, este găsită în controale, problema standardelor de calitate care nu sunt respectate în serviciile sociale a fost gasită”, a declarat pentru Europa FM Dragoș Pâslaru.

In Capitala, exista deja o anchetă penală la Casa de copii „Sfânta Maria”. Angajaţii sunt bănuiţi că le băteau pe fetele internate acolo, le sedau şi le-ar fi luat banii primiţi din donaţii şi mâncarea.
21 de salariaţi sunt cercetaţi pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS