Confidenţialitate

Ministrul Mediului spune că platforma informatică a programului Rabla pentru electrocasnice este stabilă | AUDIO

Vineri a început etapa a 2-a a programului Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, spune că platforma informatică este stabilă și va face față avalanșei de solicitări.

Următoarea etapă, ultima, va avea loc peste 2 săptămâni:

„Din cele 75.000 de vouchere, o să fie valorificate, probabil, până marți săptămâna viitoare, în jur de 60-70%. Pentru etapa a 2-a am alocat un buget de 30 de milioane de lei, ne așteptăm ca acest buget să se termine în 24-48 de ore. Sistemul informatic este stabil, a rezistat avalanșei de solicitări din prima zi la înscriere, ultima etapă o să înceapă peste două săptămâni, voucherele vor fi valorificabile în termen de 15 zile de la aprobare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Pe de altă parte, ministrul Mediului spune că negocierile cu marile rețele comerciale și celelalte firme implicate în colectarea de pet-uri la magazine, la tonomate, sunt pe final.

De anul viitor, acestea vor putea fi duse la reciclare atunci când mergem la cumpărături.

Joi, o organizație civică a organizat un protest pentru a cere grăbirea punerii în aplicare a sistemului de garanție returnare. Ministrul Mediului:

„Au mai rămas de discutat și de stabilit încă 2-3 elemente importante legate de finanțarea sistemului. Luni, la ora 14.00, vom avea următoarea și probabil ultima întâlnire, la care vom stabili ultimele detalii. Modul de organizare, constituirea societății, sistemul de gestionare sunt stabilite, au rămas aceste 2-3 elemente legate de finanțare și de modul în care vor fi autorizate punctele de preluare a ambalajelor. Aceste ambalaje nu vor fi trecute în categoria deșeuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.