Ministrul Mediului pregătește un memorandum privind restituirea timbrului de mediu

Șoferii care au de recuperat de la stat banii plătiți pentru timbrul de mediu mai au de așteptat.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat că instituția pe care o conduce va elabora un memorandum care va stabili modalitatea de returnare a banilor.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu spune că a discutat deja cu ministrul Finanțelor pentru a face un grup de lucru care să elaboreze acest memorandum ce va fi aprobat de guvern.

Ministrul spune că este nevoie întâi de o analiză pentru a ști exact câte persoane au câștigat definitiv, în instanță, restituirea timbrului de mediu și care este suma pe care fiecare o are de recuperat de la stat. Grațiela Gavrilescu spune că rezolvarea acestei probleme reprezintă o prioritate pentru guvern și promite că  va veni cu un plan în perioada următoare.

”Consider că trebuie să ținem cont foarte mult de hotărârile judecătorești, după care să vedem la câte persoane fizice trebuie să restituim această taxă și, bineînțeles, la câte persoane juridice. Vom prezenta, așadar, un astfel de plan în perioada următoare, este o prioritate pentru că trebuie să rezolvăm această problemă. Suma nu este mică”, a precizat Gabriela Gavrilescu.

Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin spunea că statul trebuie să returneze celor care au plătit timbrul de mediu 6,4 miliarde de lei. Până să intre în vigoare legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv timbrul de mediu, șoferii care au plătit această taxă puteau recupera banii, după ce depuneau o simplă cerere la ANAF. Suma era restituită în tranșe. Acum guvernul trebuie să găsească o altă soluție pentru restituirea banilor. Dacă șoferii vor fi trimiși să își câștige dreptate în instanță, statul ar putea fi obligat să restituie cu 20% mai mulți bani, avertiza recent fostul ministru al mediului, Daniel Constantin.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS