Confidenţialitate

Ministrul Mediului le sugerează bucureștenilor să poarte măști contra poluării (AUDIO)

Ministrul Mediului le cere bucureștenilor să se protejeze de aerul poluat din capitală, folosind inclusiv măști. Costel Alexe acuză primăriile că nu pun în aplicare planurile de îmbunătățire a calității aerului.

Declarațiile vin după ce un consilier municipal a declarat că, în București, s-au înregistrat depășiri de 7 de ori ale parametrilor privind poluarea cu praf în Capitală.

Ministrul mediului spune că nu putem vorbi de depășiri așa de mari și că metoda folosită de organizația neguvernamentală citată de consilierul municipal nu ar fi una omologată.

Asta nu înseamnă, spune el, că aerul din București nu este poluat. Ministrul mai afirmă că la cele 6 stații de măsurare a calității aerului din Capitală se înregistrează în fiecare an depășiri iar numărul acestora crește de la an la an.

Primăriile sunt de vină – consideră ministrul mediului, pentru că nu iau masuri pentru îmbunătățirea traficului și, implicit, a calității aerului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

București, Brașov și Iași sunt cele mai poluate orașe din România, mai spune Costel Alexe.

Ministrul Mediului va trimite corpul de control la gropile de gunoi, pentru a verifica modul în care sunt incendiate anumite deșeuri.

Consilierul municipal Octavian Berceanu, de la USR, semnala că depășirile uriașe ar fi din cauza arderii deșeurilor de la gropile de gunoi.