Confidenţialitate

Ministrul Mediului anunţă majorarea primei de casare pentru Rabla Clasic şi dublarea bugetului pentru Rabla Plus

Cei care vor să renunţe la maşina veche pentru a-şi cumpăra una nouă vor primi mai mulţi bani de la stat. Pe lângă majorarea primei de casare pentru Rabla Clasic şi dublarea bugetului pentru Rabla Plus, și programul Rabla pentru electrocasnice continuă în acest an, cu cel mai mare buget de până acum.

De la debutul programului Rabla, în anul 2004, valoarea unui tichet pentru casarea unei maşini vechi a crescut constant şi ajuns la 6.500 de lei. O majorare va fi şi anul acesta. Ministrul Mediului, Barna Tánczos:

„Majorăm, de la 6.500 la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare. Se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculaată și prin acest lucru se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Rabla Clasic se adaugă 2 ecobonusuri care vin în completarea sumelor primei de casare şi în sprijinul celor care cumpără maşini hibrid.

De-asemenea, bugetul pentru “Rabla Plus”, prin care românii sunt încurajaţi să cumpere maşini electrice se va dubla:

„Am văzut interesul deosebit al cetățenilor pentru aceste mașini electrice nepoluante și nu întâmplător am crescut bugetul. Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe teritoriul României, astfel încât impactul poluator să fie din ce în ce mai mic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent doar 1% dintre maşinile de pe şoselele României sunt electrice. Anul trecut, prin Rabla Plus s-au cumpărat peste 3.000 de astfel de maşini.

  • Liliana Nicolae