Ministrul Justiției: Joia viitoare, voi prezenta în Parlament rezultatul evaluării activității DNA | AUDIO

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunţat, într-o declarație de presă susţinută la sediul insituţiei pe care o conduce, că va prezenta joia viitoare un raport în fața Parlamentului referitor la activitatea Ministerului Public.

„Înaintea ședinței de guvern, am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru, care mi-a cerut să prezint public rezultatele evaluării activității Parchetelor. Le voi prezenta în cadrul camerelor reunite ale Parlamentului. Va fi un raport al activității Ministerului. E o obligație legală! În afară de acest raport, pe care îl voi prezenta joi în Parlament, voi face o informare de presă în care vor fi concluziile activitării DNA”, a spus ministrul.

Tudorel Toader a amintit că, înainte de a accepta să fie ministru al Justiției, a primit asigurări din partea coaliției de guvernare că va fi lăsat să-și facă treaba.

Acest lucru s-a întâmplat și se întâmplă și în prezent”, a precizat el.

Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă din Japonia de premierul Viorica Dăncilă, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări care sugerau că procurori ai DNA falsifică probe din dosare.

Aflat la Tokyo, Tudorel Toader a anunțat într-o intervenție telefonică la Antena 3, că la revenirea în țară, va prezenta concluziile sale în ceea ce privește activitatea DNA și a procurorului șef Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Justiției a precizat că nu va sesiza Inspecția Judiciară cu privire la ultimele acuzații aduse de Mircea Cozma unor procurori DNA și de procurorul Mihaela Iorga la adresa șefei DNA, întrucât, spunea Tudorel Toader, o nouă cercetare ar prelungi foarte mult situația de incertitudine.

La rândul său, procurorul şef al DNA a declarat, miercuri seara, că nu a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei privind înregistrările apărute în ultima perioadă, în care procurorii DNA sunt acuzaţi de trucarea unor probe. Laura Codruţa Kovesi a invocat un atac al inculpaţilor asupra anchetatorilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS