Confidenţialitate

Ministrul grec al Turismului crede că timpul de așteptare al turiștilor români la frontiera dintre Bulgaria și Grecia va scădea

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, a declarat că are încredere că timpii de aşteptare în punctele de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia vor scădea odată cu deschiderea tuturor vămilor de la 1 iulie.

“Am mărit numărul de benzi de intrare în Grecia prin Promahonas, pentru că acest punct vamal va fi întotdeauna una dintre cele mai mari porţi de intrare în Grecia. Aveam până acum două benzi de intrare şi una de ieşire. Una peste alta, credem că majoritatea problemelor se vor rezolva. Desigur, dacă vor mai fi probleme vom fi acolo pentru a încerca să le rezolvăm”, a declarat ministrul grec.

El consideră că odată cu redeschiderea tuturor punctelor de frontieră de la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, traficul va fi împărţit şi nu se vor mai forma cozi, aşa cum s-a întâmplat până acum.

“Am făcut multe schimbări acum de la începutul lunii iulie, de la 1 iulie. Am deschis toate punctele de frontieră, înainte doar câteva erau deschise, Nimfaea, Makaza, Exohi şi Promachonas, dar acum sunt toate deschise. Asta va împărţi traficul, va face ca traficul să fie mai lejer fiind împărţit în mai multe puncte de frontieră. În al doilea rând, sunt deschise 24 de ore, nu mai există programul de la 7:00 la 23:00 şi asta le va permite oamenilor să vină inclusiv noaptea, dimineaţa în zori, sau la sfârşitul unei zile”, a adăugat Theoharis, citat de Agerpres.