Confidenţialitate

Ministrul Educației vrea înscrieri online pentru admiterea la licee (AUDIO)

Într-o declarație pentru Europa FM, ministrul Educației anunță că vrea simplificarea procedurilor pentru înscrierea absolvenților de gimnaziu la licee.

Sute de elevi din provincie, însoțiți de părinți, așteaptă la coadă, miercuri, pentru a se înscrie la singurul centru care preia dosare de admitere în București.

‘Din păcate, metodologia prevede acest traseu pe care un părinte și copilul trebuie să îl facă de la o anumită distanță. Eu cred că trebuie să punem punct acestui tip de admitere. Vom eficientiza clar admiterea la liceu. Până în 31 august, vom elabora metodologia astfel încât copilul, alături de părinte, să își completeze documentele la școala la care a aboslvit clasa a VIII-a, urmând ca pe sistem electronic să se rezolve celelalte lucruri legate de admitere. Este anormal din punctul meu de vedere, să punem părinții și copiii pe drumuri, pe distanțe foarte mari, în condițiile în care avem mijloace moderne prin care putem eficientiza admiterea. Alături de inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ, Ministerul Educației va elabora o metodologie pentru anii viitori, care să nu necesite acest efort, supraomenesc în unele situații’, ne-a spus Liviu Pop.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știrea se actualizează