Confidenţialitate

Ministrul Educației se pronunță în favoarea deschiderii școlii cu prezența fizică | AUDIO

Școala ar urma să înceapă la 13 septembrie cu prezența fizică a tuturor elevilor  – este propunerea ministrului Educației.

Sorin Câmpeanu vrea să se reununțe la scenariile în care erau combinate orele pe internet cu cele cu prezență în bănci. El spune că personalul din învățământe este una dintre categoriile cu cele mai multe persoane imunizate contra coronavirusului.

”Bazându-mă pe informațiile pe care le am, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ, în raport cu orice altă categorie de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației încurajează categoriile de elevi care au posibilitatea să se vaccineze să se imunizeze în luna august. Astfel, la începutul anului școlar ar urma să fie protejați împotriva coronavirusului.

”Am luat în considerare, acolo unde va fi posibil, transformarea cabinetelor medicale din școli în centre de vaccinare. Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor centre de vaccinare în aceste cabinete.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.