Confidenţialitate

Ministrul Educației, despre Academiile SRI și de Poliție: “Mi se pare inacceptabil ca o asemenea școală să mai funcționeze”

Ministrul Educației consideră inacceptabil ca Academia SRI și Academia de Poliție să mai poată funcționa în condițiile în care zeci de teze de doctorat obținute la aceste instituții sunt suspectate a fi plagiate.

Într-un interviu acordat jurnalistei Emilia Șercan de la site-ul Press One, Ecaterina Andronescu își exprimă revolta față de această situație, însă recunoaște că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) are ultimul cuvânt.

Potrivit Press One, în momentul de față, 45 din cele 85 de teze de doctorat susținute la Academia SRI sunt plagiate. La Academia de Poliție sunt în analiză 55 de teze cu suspiciune de plagiat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Emilia Șercan:  În momentul de față, 45 din cele 85 de teze de doctorat susținute la Academia SRI sunt plagiate. 40 de teze și le-au reclamat singuri la CNATDCU. La Academia de Poliție sunt în analiză 55 de teze cu suspiciune de plagiat. Aceste două școli doctorale pot primi acreditare pentru a mai funcționa?

Ecaterina Andronescu: Aici exprim un punct de vedere personal, pentru că ARACIS-ul trebuie să vină și să spună analizând fiecare criteriu.

Mie mi se pare inacceptabil ca o astfel de școală să mai funcționeze, în condițiile în care au asemenea situații.

Emilia Șercan: Pe criteriile acestei metodologii, aceste două școli vor mai putea funcționa?

Ecaterina Andronescu: Categoric, nu.

Emilia Șercan: Deci, este de așteptat ca, în baza acestei metodologii, școlile doctorale de la Academia SRI și de la Academia de Poliție să se închidă.

Ecaterina Andronescu: Eu am spus ce aș face eu, dar nu eu dau verdictul, ci ARACIS. Pe vechea metodologie, plagiatul nici nu era luat în considerare. Era bine?”

Recent, ministrul Educației a elaborat o nouă metodologie de evaluare a  studiilor doctorale, iar numărul de teze de plagiate va fi un criteriu atunci când se analizează activitatea unei școli doctorale.

Ecaterina Andronescu promite că va cere Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADCU) să REevalueze domeniul de educație Siguranță Națională și Ordine Publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre cei care au devenit doctori la Academia SRI și Acedemia de Poliție se numără foarte mulți politicieni.

PressOne a relatat pe lang cazurile celor suspectați sau dovediți că au plagiat.