Confidenţialitate

Ministrul Educației, contrazis de CNCAV: Angajații din Educație NU vor avea prioritate la vaccinare

Ministrul Educației anunță o prioritizare a angajaților din școli la vaccinare, dar responsabilii cu vaccinarea spun că nu se va schimba nimic în strategia de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu anunța, miercuri, public, că angajații din Educație vor avea acces privilegiat la vaccinare chiar de săptămâna viitoare.

„Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare. “

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactat de Europa FM, coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că nu se schimbă nimic în strategia de vaccinare și nu se creează un sistem special pentru angajații din școli.

“Nu se modifică strategia. Dacă se modifica ceva, anunțam acest lucru. Nu vor fi cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă. Am transmis că, în această etapă, din 15 februarie, personalul din învățământ se poate programa pe locurile disponibile în platformă în cele 180 de cabinete de vaccinare. Pentru acest lucru directorii unităților de învățământ trebuie să se preocupe de programarea personalului propriu în aceste centre de vaccinare.”

Reporter: Cu alte cuvinte, nu se schimbă nimic în ce privește angajații din Educație, nu ați stabilit nimic, recent, cu ministrul Cîmpeanu?

„Am avut mai multe discuții cu domnul ministru. Această strategie s-a luat în calcul înainte de deschiderea școlilor, însă, ținând cont de numărul limitat de doze, nu am putut da curs aceelei strategii. În aceste condiții, când deja peste 110.000 de persoane din învățământ sunt deja programate nu se mai justifica crearea unor linii separate pentru vaccinarea personalului din unitățile școlare.”

Contactat de Europa FM pentru a explica la ce s-a referit când a anunțat prioritatea sistemică la vaccinare pentru angajații din educație și răspunsul CNCAV, ministrul Educației nu ne-a răspuns.