Confidenţialitate

Ministrul Educației, apel la vaccinare pentru elevi | AUDIO

Apel de la Palatul Victoria pentru părinți și elevi: să ia în calcul vaccinarea anti-Covid pentru ca următorul an școlar să poată începe normal.

O ședință despre vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani are loc la sediul Guvernului.

Iau parte premierul, șeful Campaniei naționale de vaccinare și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a transmis următorul mesaj în ziua în care a avut loc prima probă de la Evaluarea Națională:

”Apelez la înțelegerea părinților, la înțelegerea cadrelor didactice și a celorlalți angajați din Învățământ pentru a promova importanța vaccinări, inclusiv în rândul elevilor cu vârste de 12 și 17 ani. Toate aceste lucruri vor genera o stare de siguranță care ne va putea permite să reluăm procesul educațional în data de 13 septembrie, așa cum ne dorimcu toții”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 100.000 de minori s-au vaccinat, arată datele oficiale,  și 60% dintre angajații din Educație.

În aceste condiții, premierul Florin Cîțu spune că vaccinarea minorilor merge bine.

Șeful Guvernului a citat un studiu realizat de Consiliul Național al Elevilor – care arată că peste 40% din elevi ar dori să se vaccineze.

”Vorbim de tinerii sub 18 ani, aici părinții și tutorii sunt cei care iau deciziile și trebuie să ia cele mai bune decizii. Din datele pe care le avem până acum, sunt 98.134 de minori cu vârste între 12 și 17 ani care s-au vaccinat, iar dintr-un raport privind dorința de vaccinare a elevilor, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important să se vaccineze. Eu zic că avem un start bun în ceea ce privește tinerii, mai bun chiar decât la adulți în foarte multe aspecte.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează Bacalaureatul: ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că numeroși tineri, trecuți de 18 ani, au dat un exemplu și s-au vaccinat înainte de examenele de la finalul claselor a 12-a sau a 13-a.

”Avem aproape 100.000 de elevi cu vârsta între 12 și 17 ani. Aveam aproape același număr de tineri cu vârsta între 18 și 19 ani, care sunt cea mai mare parte elevi. Elevii de clasa a 12-a și a 13-a, elevii care, săptămâna viitoare, vor începe examenul de Bacalaureat au dat dovadă de responsabilitate din proprie inițiativă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Replica pentru autorități a venit de la președintele Consiliului Național al Elevilor. Rareș Voicu le-a atras atenția că situația nu e așa de roz și că sunt necesare mai multe măsuri care să atragă populația și tinerii, în special, la vaccinare.

”Avem aceste cifre încurajatoare. Pe de altă parte avem o cifră care arată că 61% dintre elevi nu sunt siguri dacă vor să se vaccineze sau nu vor să se vaccineze. Munca de informare trebuie dusă aici, pe segmentul de tineri, de elevi care nu s-au hotărât încă dacă vor să se vaccineze. Au avut reticențe pentru că nu au putut să aibă acces la informații”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.