Confidenţialitate

Ministrul Năsui, la Europa FM: Nicio activitate economică nu ar trebui să rămână închisă | AUDIO

Nicio activitate economică nu ar trebui să rămână închisă, a declarat ministrul Economiei într-un interviu pentru Europa FM.

Multe firme afectate de măsurile restrictive s-au reprofilat, însă cele din HORECA și turism pur și simplu s-au prăbușit în acest an, a explicat Claudiu Năsui în emisiunea Piața Victoriei.

”Dacă ar fi după mine nu ar trebui să fie închis nimic, dar este această judecată pentru că sistemul de sănătate este cum este, are o capacitate limitată, trebuie să fim foarte atenți, pandemia nu s-a încheiat, dar asta nu înseamnă că economia nu trebuie să-și găsească moduri de a funcționa în continuare. O mare parte din economie s-a reprofilat, s-a adaptat, livrările la domiciliu și alte industrii specifice nevoilor actuale”, ne-a declarat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Economiei spune că a găsit finanțare pentru măsurile economice, în condițiile în care lipsea o treime din suma destinată pentru granturile din schema de sprijin.

”Am găsit și bani europeni pentru măsurile acestea pentru că lipseau cam jumătate. De fapt, o treime, că erau un miliard jumătate și lipseau 500 de milioane și aici a fost de mare ajutor ministrul Fondurilor Europene. Ce înseamnă că lipseau, ei au fost promiși dar fără să existe sursa de finanțare? În momentul în care a pornit schema 3, ea nu avea toată finanțare, pentru că finanțam un miliard jumate dar nu aveam decât un miliard și a trebuit să găsim la Fonduri Europene 500 de milioane în plus pentru a putea finanța aceste măsuri”, a punctat Claudiu Năsui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.