Confidenţialitate

Ministrul Drulă, despre scumpirea călătoriei cu metroul: Este o opţiune

Ministrul Transporturilor nu exclude ideea scumpirii călătoriilor cu metroul în Bucureşti.

”Este o opţiune. Nu am avut această discuţie. Aştept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla şi acolo, dacă facem comparaţie cu alte capitale din zonă  Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi în pandemie şi oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflaţie, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”, a spus Cătălin Drulă, joi seară, la Digi 24.
Potrivit ministrului, scumpirea călătoriei cu metroul nu va acoperi ”gaura” de la Metrorex, dar va sprijni veniturile companiei.
”La o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a explicat Cătălin Drulă.
Ministerul Transporturilor a anunţat, joi, componența noului Consiliu de Administraţie provizoriu de la Metrorex.
Cătălin Drulă a cerut Curții de Conturi să facă verificări la compania de transport subteran și a atras atenția că nivelul actual al  salariilor poate fi menţinut doar prin restructurări.
FOTO: Bogdan Nicolae