Ministrul desemnat pentru Educație – ironizat de colegii parlamentari pentru greșelile gramaticale

Moment ironic la Parlament în timpul audierii ministrului propus la Educație, Valentin Popa.

Criticat în ultimele zile pentru discursul public plin de dezacorduri, ministrul a fost întâmpinat de Opoziție cu o carte de gramatică și o panglică tricoloră.

Florin Roman şi Laurenţiu Leureanu de la PNL au tăiat o panglică tricoloră înainte ca rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, nominalizat pentru Ministerul Educaţiei, să-şi prezinte programul şi i-au strigat preşedintelui comisiei de specialitate să-l înveţe să vorbească corect româneşte.

Gestul parlamentarilor PNL a venit în contextul în care o înregistrare video în care Valentin Popa face numeroase greşeli de limbă a apărut în mediul online la câteva ore de la anunţul privind includerea sa în Guvernului Dăncilă. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava vorbeşte despre ”pamblică” şi face numeroase dezacorduri.

Mihai Goţiu i-a dăruit profesorului Popa o Gramatică practică a limbii române, după cum a declarat membrul Uniunii Slavaţi România în cadrul comisiilor de specialitate reunite.

Ministrul desemnat al Educației, Valentin Popa, s-a apărat, spunând că în Moldova, la PANGLICĂ se spune PAMBLICĂ:

“Nu neg ca am făcut greșeli gramaticale! Nu sunt onorante. Oare găsim o personalitate publica azi și să nu găsim niciun dezacord? Am remarcat faptul că am fost foarte batjocorit pentru că am folosit cuvântul “pamblică”. Poate în București nu se cunoaște faptul că 50 la sută din Moldova folosește cuvantul “pamblica”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS