Confidenţialitate

Ministrul de Interne trimite Corpul de Control pentru a ancheta agresiunea de la Buzău | AUDIO

Un control al Inspectoratului General al Poliţiei Române la IPJ Buzău va stabili dacă oamenii legii au intervenit sau nu așa cum trebuia, în cazul activistului buzoian agresat de mai mulţi bărbaţi chiar cu poliția de faţă.   Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode admite că intervenţia primului echipaj – chemat de victimă –  a lăsat de dorit:

”La Buzău, intervenția primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române a demarat un control la IPJ Buzău tocmai pentru a verifica modul în care primul echipaj a intervenit, modul în care au gestionat situația mai departe polițiștii de la IPJ Buzău a fost unul corect. În consecință, în urma acestei consultări interne vă vom spune dacă polițiștii sunt sau nu vinovați în ceea ce privește intervenția”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei trei agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei instanţa să se pronunţe privind arestarea preventivă a acestora.
”Noi, prin organele de cercetare penală, am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reținerii pentru 24 de ore pentru cei trei agresori, pentru violențe, pentru posibil ultraj. Sigur că aceste elemente vor fi analizate de către procurori și procurorii vor dispune dacă vor fi arestați pentru 30 de zile sau vor dispune altă măsură”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.