Ministrul de interne din Franța, Bruno Le Roux, acuzat că și-a angajat fiicele la Parlament

Timp de 7 ani, fiicele ministrului francez de interne, Bruno le Roux au încasat bani publici.

Parchetul Național Financiar a început o anchetă preliminară în acest caz.

Ministrul de interne Bruno Le Roux este acuzat că, în perioada 2009-2016, cât timp a lucrat ca deputat, și-a angajat cele două fiice ca asistente parlamentare, în timpul vacanțelor școlare.

Fiica lui cea mare avea 15 ani când a lucrat pentru prima oară pentru tatăl său. În total, cele două fete ale ministrului au semnat 24 de contracte de muncă pe durată nedeterminată și au încasat în total 55.000 de euro.

Ministrul de interne a recunoscut că și-a plătit fiicele din bani publici și a fost chemat să dea explicații în fața premierului Bernard Cazeneuve.

Presa din Franța scrie că, uneori, perioadele în care cele două fete au lucrat pentru tatăl lor s-au suprapus cu stagii de practică la o companie de produse cosmetice sau cu perioada studiilor universitare, ceea ce pune la îndoială munca prestată la Parlament. Dar cabinetul ministrului de interne a transmis că fiecare sarcină încredințată celor două angajate a fost dusă la îndeplinire, prin muncă la distanță.

Scandalul în care este implicat Bruno Le Roux – unul dintre liderii Partidului Socialist al lui Francois Hollande – a izbucnit cu doar o lună înaintea alegerilor prezidențiale din Franța. Candidatul republicanilor la președinție, Francois Fillon este și el acuzat că și-a angajat fictiv soția și copiii la biroul său parlamentar, iar aceștia ar fi încasat, în 10 ani, aproape 900.000 de euro.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare