Confidenţialitate

Ministrul de Interne acuză jurnaliști și personalități publice că s-au implicat în promovarea protestelor

Ministrul de Interne, Carmen Dan,  a vorbit astăzi despre modul în care au fost promovate protestele pe rețelele de socializare.

“Protestele au fost promovate în special pe pagina Corupția ucide, sub titulatura NU legii grațierii și amnistiei. Am remarcat implicarea unor personalități publice, formatori de opinie sau membri ai unor partide politice, pentru susținerea acestor proteste în stradă. Vă pot da și câteva exemple: Cătălin Tolontan, Andrei Gheorghe, Emilia Șercan, Mircea Marian, Robert Turcescu, Clotide Armand, Nicușor Dan, Ovidiu Vanghele și Lucian Mândruță.

De-asemenea, Ministrul de Interne s-a arătat nemulțumit de faptul că numărul său de telefon și al altor miniștri au fost făcute publice: “Ne-am confruntat cu situații în care pe site-uri de socializare au fost publicate adresele sau numerele de telefon ale unor miniștrii, ceea ce a accentuat și mai mult presiunea străzii și a crescut gradul de emoție negativă. Respectivele informații erau protejate de legea datelor cu character personal. Cu toate acestea, ele au devenit publice. Și eu am avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje și apeluri repetate.”

Jurnalista Emilia Șercan a răspuns pe Facebook: “Includerea mea si a lui Ovidiu Vanghele de catre doamna ministru Carmen Dan pe lista celor care au promovat protestele mi se pare o forma de intimidare si chiar presiune. Eu si Ovidiu Vanghele suntem jurnalistii de investigatie care am scris despre Gabriel Oprea si Petre Tob[, ultimii doi ministri de Interne, dar si despre mai multe institutii din cadrul sau din subordinea Ministerului de Interne. Personal, am doua procese in desfasurare cu Ministerul de Interne si Academia de Politie, iar includerea mea pe acea lista o percep, cu atat mai mult, ca o forma de presiune publica. Ii cer public doamnei ministru Carmen Dan atat explicatii, cat si scuze pentru aceasta forma de intimidare a presei.”